torstai 21. lokakuuta 2010

Työharjoittelu Thaimaassa

Noniin ystäväiset, nyt perustin toisen blogin omistettuna tulevalle työharjoittelulleni Thaimaassa! Tervetuloa siis mukaan seuraamaan miten saan asiat järjestettyä ennen lähtöä, miltä tuntuu kuin lähtö koittaa ja millaista perillä sitten onkaan. Jos tätä blogia eksyy lukemaan joku kokenut Thaimaan matkaaja tai kenties jopa Raya Diversilla töissä ollut henkilö, kuulisin mielelläni omia kokemuksia ja vinkkejä. Vinkit, neuvot ja mielipiteet ovat toki tervetulleita ihan jokaiselta! Näin aluksi voisin kertoa mihin nyt olen menossa, miksi ja mitä tekemään.

Opiskelen matkailuvirkailijaksi viimeistä vuotta ja opiskeluumme kuuluu 5 kuukauden kestävä harjoittelu jossain matkailualan yrityksessä (matkatoimistot, hotellit, lentokentät,ohjelmapalveluyritykset jne..). Oma valintani osui Kilroyn messuilla käynnin jälkeen suomalaiseen Raya Divers sukellusfirmaan. Kyseessä on siis viiden tähden PADI-sukelluskeskus joka on toiminut jo vuodesta 1996 lähtien Raya Yai saarella ja 2000 vuodesta lähtien myös muissa Thaimaan kohteissa. Yhteensä Raya Diversilla on toimipisteita Thaimaassa 5 kohteessa;
Raya Divers tarjoaa sukellusopetusta, snorklausopetusta, safareja, erilaisia retkiä ja mm. yösukelluksia. Opetusta on monissa eri tasoissa, alkeista ammattilaiskursseihin. Retkiä on myös paljon erilaisia. Jo pelkästään Raya Yain saarilta löytyy 15 eri sukelluskohdetta!

Paikka, jonne minä menen, ja joka tulee olemaan kotini 5 kuukautta on siis Raya Yai (tunnettu myös Racha Yai nimellä). Bannerikuva on otettu Raya Yai:lta mutta tässä myös muita kuvia:Tämä on ihan älyttömän siisti kuva mielestäni. Saaren kohoaminen merestä näkyy niin hyvin.
Lähden Thaimaahan uudenvuodenaattona 31.12.2010 ja palaan 17.5.2011. Lennot ovat Finnairilla Bangkokin kautta. Todennäköisesti saavuttuani 1.1.2011 Phuketiin, yövyn pari yötä hotellissa jotta saan nukuttua aikaeroa vähän pois ja matkaan sitten vasta Raya Yai:lle jota Raya Diversin henkilökunta kutsuu "Saareksi".

Harjoitteluni kestää virallisesti 92 päivää ja siihen sisältyy myös viikon hiihtoloma. Raya Diversilla tehdään 9-12 tuntia töitä päivässä, 6 päivänä viikossa. Toisaalta olisi hyvä jos harjoittelu laskettaisiin tunneissa, onhan nyt aivan eri tehdä 12 tuntia töitä kuin 7 tuntia. Toisaalta, oma työympäristöni tulee olemaan varsin mukava joten en valita, ainakaan vielä ;) Virallisesti omaan työnkuvaani kuuluu seuraava: " Myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu sukelluskeskuksessa, sekä snorklaajaryhmien ohjaaminen ja kouluttaminen. Päivittäin myös sukelluskeskuksen normaalit arkirutiinit".

Siinä oli nyt vähän perustietoa tulevasta harjoittelustani :) seuraavissa postauksissani käsittelen erilaisten Thaimaa-asioiden hoitamista (ja niiden vaikeutta) sekä fiiliksiä lähdöstä. Stay tuned!

10 kommenttia:

 1. Noi kuvat ja kaikki on niin uskomattomia! <3

  kiva seurailla tätä sun blogia, mietin jos olis kans aloittanut mutta en taida jaksaa. :D

  VastaaPoista
 2. Niin onkin :)! En malta oottaa että päästäääään <3 ja hei ei se niin raskasta ole, ois sika kiva lukee jos tekisit blogin :)

  VastaaPoista
 3. Niin no ehkä sit kun pääsee sinne niin vois. :)

  VastaaPoista
 4. oooooooh! en oikeesti malta odottaa et nään sun ottamii kuvia jeejee<3

  VastaaPoista
 5. Heyy ois täs kysymys, et opiskeletko yo-pohjasella vai peruspohjaisella? :9

  VastaaPoista
 6. Mulla olis "muutama" kysymys koskien sun työharjottelua.. :D Olis tosi kiva jos ehdit vastailemaan!

  Kuinka kauan ennen työharjoittelua hait Raya Diversille? Laitoitko ihan vaan sähköpostilla hakemuksen vai miten? Entä kuinka nopeasti sait tietää pääsystäsi?

  Tiedätkö otetaanko RD:lle paljonkin työharjoittelijoita, onko siis vaikea päästä?

  VastaaPoista
 7. Hain Raya Diversille muistaakseni syyskuussa, tammikuussa harjoitteluni alkoi. Laitoin s.postilla hakemuksen, CV ja kuvan ja sain heti seuraavana päivänä vastauksen että tervetuloa :) nykyisin tosin kuulemma harkkarit haastatellaan joten siinä saattaa mennä kauemmin.

  Hakiessani ainoa vapaa harkkaripaikka oli täällä Saarella eli joo, harjoittelijoita riittää kyllä. Nyt tuon Paratiisi sarjan tullessa ulos se on vain lisännyt hakijoiden määrää. Kannattaa silti ehdottomasti hakea! :)

  VastaaPoista