sunnuntai 9. tammikuuta 2011

...mä joka päivä töitä teen


Noniin, nyt on päästy kokeilemaan työelämää täällä ja vähän muutakin jotta voin kirjoittaa aiheesta!

Oon ollut töissä nyt siis 5 päivää ja sanoisin että on hyvin erilaista kuin olin kuvitellut :D mutta ei siis mitenkään täysin huonolla tavalla. Työpäivä alkaa meillä yleensä 07.30 sillä jos on aamudyykkejä (eli sukelluksia) niin toimistolla pitää olla heti aamusta. Kotiin ollaan päästy nyt 17.30-19.00 välillä eli siis päivät ovat pitkiä. No mitä me sitten tehdään päivisin? Näin harjoittelijana, ei oikeen mitään :D Meidän toimisto on suhteellisen pieni joten myöskään henkilökuntaa ei paljoa tarvitse. Meillä on yksi naispuolinen mun ja Tytin (toinen harjoittelija) lisäksi ja kyseinen henkilö vastaa siis toimistosta ja siihen liittyvistä töistä. Muut ovatkin sitten sukeltajia eli on pari kouluttajaa, pari DiveMasteria ja sitten kolmas harkkari joka tekee vähän kaikkea. Lisäksi on kaksi naispuolista extraa jotka auttavat silloin kun tarvitsee ja hengailevat toimistolla muuten vain. Työnkuvat sukeltajilla ja toimistotyöntekijällä on hyvin selkeät mutta harjoittelijoilla ei niinkään.

Meillä voi siis suorittaa sukelluskursseja aina alkeista DiveMasteriksi asti, lähteä sukellusretkille tai snorklausretkille. Sukeltajien päivät menevät siis yksinkertaisesti sukelluksia tehdessä, opettaessa ja muutenkin 90% vedessä. Toimistotyöntekijä hoitaa sitten kaikki toimistoasiat eli vastaa puheluihin, auttaa asiakkaita, vastaa oheistuotteiden myynnistä, kuittien kirjoittamisesta jne. Meillä ei toimistolla ole nettiä eikä varausjärjestelmää eli kuitit kirjoitetaan käsin ja joo, niissä kestää :D

No mutta oli tarkoituksena kertoa nyt mitä olen siis ite tehnyt. Ekat 2 päivää tuntui hyvin turhauttavalta koska en voinut tehdä oikeastaan muuta kuin seurata mitä tapahtuu. Nyt kuitenkin osallistun jo toimistotöihin ja autan asiakkaita. Hyvin suuri osa työtä on yksinkertaisesti jutella asiakkaiden kanssa sillä tää on niin pieni saari kuitenkin että kaikkin törmää ja tulee oltua tekemisissä kaikkien meidän asiakkaiden kanssa myös vapaa-ajalla. Meillä oli myös uintitestejä toissapäivänä sillä ennen kuin voidaan toimia snorkkioppaina, tulee meidän suorittaa uintitestit ja myös sukelluksen perukurssi olisi suotava. Mun uintitestit ei menny ihan putkeen mutta onneksi tässä on aikaa harjoitella :)

Tänään oltiin juuri Tytin kanssa viemässä meidän esitteitä hotelleihin. Meillä on Raya Diversin esitteitä muutamassa majoituspaikassa ja päästiin kiertelemään saarta, nauttimaan auringosta ja nähtiin muuten käärme (!!). Se oli jäätävän iso. Kuvassa näkyy myös meidän perus työvaatteet mutta me saadaan kyllä olla toimistolla missä vaatteissa vaan, lähinnä jos lähdetään hakemaan asiakkaita veneiltä niin sitten on hyvä edustaa ja pitää työvaatteita päällä.


Eilen pääsin kokemaan jotain mitä en ollut ajatellut että uskaltaisin ikinä kokeilla nimittäin mä olin SUKELTAMASSA! Yksi meidän kouluttajista heitti eilen että tytöt hei lähettäiskö vähän sukeltaa ja ajattelin että se oli vitsi mutta vihdoin kun pääsin veteen niiden kaikkien kamojen kanssa tajusin että ei paska.... ei se ollutkaan vitsi.

Okei siis ensinnäkin, on tosi vaikea yrittää hengittää vaan suun kautta sillä oon vannoutunut nenähengittäjä. Lisäksi se, että tunget vaan jonkun jutun suuhusi ja sen avulla muka voit hengittää jopa 65 metrin syvyydessä tuntuu vaan niin oudolta. Onneksi mulla ja Tytillä oli omat kouluttajat joten saatiin todellakin henk.koht opetusta jota ei moni saa sillä yleensä noilla sukelluksilla on aina enemmän ihmisiä mukana. Aluksi harjoteltiin ihan hengitystä veden alla jotta tottuisi hengittämään regulla ja saisi oikean rytmin. Sitten suoritettiinkin ne mun pelkäämät perus taidot. Mentiin siis pinnan alle maahan polvilleen ja aluksi mun kouluttaja näytti mitä pitää tehdä ja sitten tein itse perässä. Aluksi piti siis tehdä niin, että piti ottaa regu pois suusta ja puhaltaa suun kautta happea ulos, laittaa regu takaisin suuhun ja tyhjentää se koska tässä vaiheessahan sekä suussa että siinä regussa on vettä. Ekalla kerralla en onnistunut ja vedin vedet henkeen, sitten nopeasti peukku ylös joka viestii siitä että nyt nopeasti pintaan ja siinä sitten mentiin. Toisella yrittämällä onnistuin ja fiilis oli ihan älytön! On vaan niin pelottavaa sen jälkeen kun on puhaltanut regusta ne vedet pois ja puhaltaa ensimmäistä kertaa sisään koska ei tiedä onko tyhjennys onnistunut ja vetääkö henkeen happea vai vettä. Onneksi tällä kertaa happea. Jee! Seuraavana piti jälleen ottaa regu pois mutta tällä kertaa päästää siitä irti kokonaan ja sitten kääntyä sivulle hieman ja hakea regu sivusta takaisin, laittaa suuhun ja tyhjentää. Meinasi tulla kiire mutta ehdin ja onnistuin ekalla kertaa. Jee! Viimeisenä taitona piti raottaa sormella maskia jotta sinne pääsee vettä ja sitten tyhjentää maski veden alla. En onnistunut ensimmäisellä kerralla sillä vedin vahingossa vedet nenään joka ärsytti ihan sikana koska jotenkin automaattisesti hengittää nenän kautta. Toisella kerralla kuitenkin onnistuin ja sitten päästiinkin vihdoin sukeltamaan! Sukelsin koko matkan mun kouluttajan kädestä pitäen koska en osannut hallita liiviäni, joko olin ihan pohjassa tai sitten liian ylhäällä. Oli tosi jännää ja sitten kun pystyi rentoutumaan oikeasti niin oli kyllä niin hyvä fiilis. Hieman oli ongelmia korvien ja paineen tasaamisen kanssa mutta sitten kun sai paineet tasattua eikä korviin enää särkenyt niin oli jees! Sukellettiin varmaan vähän yli tunti ja kun nousin vedestä niin tuntui kun olisi ollut humalassa :D oli vähän outo olo ja pyörrytti. Sukelluskännit siis.

Nyt pidän parin päivän tauon vedestä luonnollisesta syystä mutta sitten alan taas treenaamaan aamuisin uintia ja lähden sukeltamaan ja snorklaamaan. Niin tosiaan, oltiin snorkaalamassakin toissapäivänä joka oli mun eka kerta ja se oli ihanaa! Lisäksi on niin kiva snorkalata, uida ja sukeltaa niin huippujen kouluttajien kanssa koska ne on niin kannustavia! Tulee sellainen fiilis että todellakin haluaa tehdä tätä ja harjoitella :)

Oon iltaisin tosi väsynyt ja siksi tää kirjoittaminenkin on vähän jäänyt joten nyt kun tsemppasin tän suhteen niin tuli sitten aika hemotekstiä, pahoittelut! Tänään on ollut jotenkin ihan loistava päivä ja fiilis on huipussa. Se tosiaan kyllä vaihtelee niin paljon mutta se nyt on ihan normia. Nyt kuitenkin nautin siitä että on hyvä olla ja täällä on kivaa. Puspus!

6 kommenttia:

 1. hitsi kuulostaa niin siistiltä!

  VastaaPoista
 2. kyllä tää kieltämättä on jees! :)

  VastaaPoista
 3. Moikka! Pakko kommentoida näin tuntemattomana, mutta opiskelen itsekin matkailua ja olisin myös kiinnostunut tekemään työharjoittelun Thaimaassa (joskus vuoden päästä) ja kiinnostaisi tietää, mimmoiset vaatimukset näillä Raya Diversseilla on harjoittelijoille? :D Mietin myös, että harjoitteletko palkattomana vai maksetaanko sinulle palkkaa?

  Onnea harjoitteluun, blogisi vaikuttaa tosi mielenkiintoiselle! :)

  Iiris

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Anteeksi kun en ole vastannut kommenttiisi, en ole huomannut tätä täällä vanhassa postauksessa. Vaatimukset Raya Diversilla.. hmm, sanoisin että sosiaalisuus, kiinnostus alaa kohtaan, kohtalainen uima- ja kielitaito riittävät. Täällä on ihan loistavia persoonia! Harjoittelu on palkatonta tosin.

  Suosittelen ehdottomasti hakemaan tänne töihin jos vain kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 5. Juu, ei mitään :) Tajusinkin vasta myöhemmin, että sulla on tuommoinen kysely-kanavakin :D Itse asiassa laitoinkin jo hakemusta menemään ja nyt enää jännäillään! :)

  I

  VastaaPoista
 6. loistavaa :)! Toivotaan parasta!

  VastaaPoista