torstai 6. tammikuuta 2011

Raya YaiSaavuin tänne mun kotisaarelle eli Raya Yai saarelle toissapäivänä. Otettiin Phuketista Raya Diversin vene ja suunnattiin nokka kohti Rayaa! En oo koskaan ennen ottanut matkapahoinvointilääkettä mutta nyt otin, onneksi. Matka-aika tänne Saarelle on Phuketista 1,5 tuntia mutta koska merenkäynti oli hieman normaalia villimpää niin matka kesti 2 tuntia ja meinasin oikeesti oksentaaa. Aurinko porotti täysillä ja vene keinui ihan älyttömästi, tuijottelin sen pari tuntia vain eteenpäin ja ajattelin että ei oo tän arvoista. Olin kuitenkin väärässä, kyllä oli!

Tää Rayan saari on ihan unelma. Juuri sellainen, kuin mitä googlen kuvahaku antaa ymmärtää ja vielä parempi. Verrattuna Phuketin vilkkaaseen ja likaiseen katukuvaan, on tää oikeesti helpotus. Uskon kyllä että jossain vaiheessa alkaa kyrsimään mutta toistaiseksi tykkään kyllä kovasti.
Yövyn n. 8 minuutin kävelymatkan päässä päärannasta jolle veneetkin tulevat. Tän majoituspaikan nimi on Raya Father ja tässä on siis iso ravintola jossa istutaan aina koneilla ja lisäksi tästä siis vuokrataan näitä bungalowta jotka sijaitsevat tässä vieressä. En oo ehtinyt ottaa nyt parina päivänä kuvia sen tarkemmin ja toisaalta kämppä on sen verran karu ettei siellä kauheesti kuvattavaa ole... :D

En oo ehtinyt tutustumaan tähän Saareen vielä kunnolla, mutta täältä löytyy siis majoitusvaihtoehtoja laidasta laitaan. Kallein vaihtoehto on 5 tähden hotellin Lighthouse eli Majakka joka on oikeasti Majakka ja maksaa 60 000 bahtia yöltä ja yksi euro on n. 39 bahtia. Toki tämäkin hinta on halpa verrattuna siihen mitä maailmalla saattaa hotellissa yhden huippuhuoneen hinta maksaa mutta tolla 60 000 bahtilla maksaa mun 5kk vuokran näissä mökeissä (oon tullu siihen tulokseen etten osaa/jaksa kirjoittaa sanaa bungalow ja taivuttaa sitä). Meidän, eli Raya Diversin, toimisto sijaitsee ihan päärannan vieressä ja näkymä ikkunasta on suoraan altaalle ja merelle. Lisäksi täällä on ihania ravintoloita joista löytyy niin paikallista kuin vähän länsimaalaistakin ruokaa. Voisin vielä mainita, että meidän takapihalla on vesipuhveleita :D "normi".

Teksti on nyt ehkä vähän sekavaa sillä ajatus katkeilee kun istun tässä työkavereiden kanssa istumassa iltaa. Kello on 22.30 ja pitäisi oikeastaan kömpiä nukkumaan sillä huomenna taas puoli 8 töihin. Täällä on kyllä hyvä puoli se, että aamutoimiin ei mene aikaa 10 min kauempaa. Ei ole riskiä jumittua koneelle sillä netti ei toimi, meikata ei tarvitse ja työvaatteet ovat suoraan valmiina. Työvaatteina toimii kiva Raya Diversin työpaita jonka värin sai itse valita ja mä otin turkoosin sekä jäätävän pienet shortsit ja noillakin vaatteilla tulee kuuma jos liikkuu toimiston ulkopuolella. Täällä on ollut nyt päivittäin +30-32 ja tälleen iltaisin on +27. Yritän ottaa huomenna kuvia ja kirjoittaa enemmän tästä työpaikasta ja ehkä jopa tosta mun eläintarhasta eli siis kämpästä. Oon nyt ollu siis 2 päivää töissä eli kauheasti ei vielä ole kerrottavaa mutta silti :) nyt kyllä meen nukkumaan, on niin hassua nukkua kun tuntuu kuin pitäisi Suomessa päällä sellaista "viidakon äänet" äänikasettia.

4 kommenttia:

  1. Vähänkö ihania kuvia!:)
    Ihana tuo kisukin! :)onks siellä paljon muuten eläimiä? :D

    Toivottavasti mäkin saan sit kämpän tuolta Raya Fathersilta!

    VastaaPoista