sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Raya Yai-Phuket-Raya Yai


Noniin! Nyt kelaan vähän taaksepäin ja palataan tämän viikon torstaihin...

Saimme torstaina kutsun Rachan (5tähden hotelli Saarella) porukoiden bileisiin. On oikeasti kunnia saada kutsu paikallisten juhliin, etenkin Rachan koska niillä on niin inside porukka johon länkkäreiden on vaikea mennä mukaan. Saimme kutsun sen takia, että eräs Rachan saksalainen työntekijä piti läksiäisensä ja kutsui meidät sinne. Millaista oli siis olla ensimmäistä kertaa paikallisten omissa bileissä? All I can say is that they really know how to party :D toisinsanoen, oli älyttömän hauska ilta! Tarjolla oli viskiä ja olutta joten olin alkoholiton, jälleen kerran, mutta ei todellakaan haitannut yhtään. Rachan porukka oli todella ystävällistä! Oli tosin jotenkin huvittavaa, kun ihmiset joita en muista itse edes nähneeni toteavat "I see you every day". Seuraavana päivänä katselin tarkemmin kaikkia Rachan työntekijöitä allaspojista managereihin ja löysin pari tuttua naamaa!

Sitten päästäänkin seuraavaan aiheeseen, nimittäin paikallisten tyyli lähestyä vastakkaista sukupuolta. Juhlissa oli eräs mies (en haluaisi käyttää sanaa mies koska siitä tulee mieleen 50-vuotiaat miehet eikä 29-vuotiaat miehet) joka flirttaili ihan koko illan. Jossain vaiheessa pari paikallista tuli kyselemään olenko sinkku ja palasivat sitten raportoimaan kyseiselle miehekkeelle asiasta. Tämän jälkeen sain paperilapun jossa luki "I would like to talk to you. I like you. Can we talk?". Koska en tiennyt miten reagoida asiaan ja annoin sen vain olla, tuli vihdoin Joe (josta lisää myöhemmin) aka translator aka viestintuoja kertomaan mitä kyseinen mieheke haluaisi minulle sanoa. Ajatelkaa mikä vaiva ja ihan vain sen takia, että ei ole yhteistä kieltä. Kyllä me siinä sitten muutama sana vaihdettiin mutta hyvin hyvin hitaasti. Haha, voivoi. Ilta jatkui länkkärivoimin rannalle ihastelemaan tähtiä. Illat Saarella hyvässä seurassa ovat kyllä parhaita.

Nyt päästään sitten jo eiliseen! Perjantai oli välissä ihan normi työpäivä mutta eilen tosiaan tulin Phuketiin viettämään vapaita, ah. Saavuin jälleen tähän ranskalaiseen hotelliin josta kerroin jo aikaisemmin. Saapuessani sisään, omistaja huusi jo kaukaa "MIAAAAAA how are you?" ja kysyessäni onko huoneita vapaina sain vastauksen "I have always room for you". Nyt sain huoneen numero 5 joka on edellistä huonettani vastapäätä. Selkeästi näillä huoneilla on eroa, sillä tämä nykyinen huoneeni on paljon pienempi ja se oli täynnä muurahaisia kun saavuin... kiva. Silti hinta oli sama. En valita, mutta tästä lähtien kysyn kyllä aina huonetta numero 8.

Vietyäni tavarat hotelliin, lähdin Phuketin porukoiden kanssa syömään ja sen jälkeen suuntasin yksin Phuket towniin katsomaan mitä Expo tarjoaisi. No, kyllähän se tarjosi vaikka mitä kuten aina. Ensi kerralla pitää ottaa kuva jotta näette mikä shoppailuparatiisi/kaaos se oikeasti on. Huh. Oltiin sovittu että treffaisin Sofian ja muut muutaman työntekijän läksäreiden muodossa 8 mutta enhän millään ehtinyt. Hotellin omistaja toi mulle lautasellisen jotain pieniä maistiaisia eri ruokalajeista ja jumituin syömää niitä sekä katsomaan matsia (tai sitten vain katsomaan niitä brittimiehiä jotka täällä olivat matsia katsomassa). Sain lähdettyä vasta joskus 11 jälkeen ulos mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan!

Suunnattiin Beach Clubin kautta Seductioniin jossa Rachan saksalaistyöntekijä piti toisia läksiäisiään. Siellä oli myös Joe jonka mainitsin äsken viestintuojana :D Joe on ihan huippu. Ensinnäkin se, että sen englanti on aivan loistavaa. Thaimaalaisten englantihan on aivan kauheaa. Joko sitä ei osata puhua eikä ymmärtää yhtään tai sitten osataan pari sanaa josta ei saa selvää. Joe on kuitenkin ollut muutaman vuoden Englannissa ja Australiassa ja hankkinut samalla myös kivan aksentin joka poikkeaa täysin thaikkuaksentista! Sen lisäksi että Joen kanssa on helppo puhua kun on sama kieli, sillä on myös maailman parhaimmat tanssimoovit. Tiedättekö, juuri sellainen ihminen jonka seurassa kaikki viihtyvät koska kyseinen henkilö on vain niin älyttömän hauska ja hyvällä tuulella. Joe pyysi myös anteeksi sitä että joutui viimeksi tulkkaamaan niitä miehekkeen viestejä mulle mutta totesi että kyseessä on hyvä mies joka mun pitäisi ottaa. Ehkä Joe voi sitten tulkata meidän keskustelut kun ollaan naimisissa? Hmm...

Ilta oli hauska, tanssittiin paljon ja saavuin hotellille joskus 5 aikaan. Heräsin puoli 9 Sofian viestiin ja lähdettiin aamupalalle jonka jälkeen takaisin nukkumaan. Tänään oon viettänyt täydellisen vapaapäivän yksin koska Sofia ei voinut kauhean hyvin mutta oon silti nauttinut täysin. Lähdin Patongille ihan vain sen takia että halusin mopon kyytiin :D kiertelin siellä ostoskeskusta ristiin ja rastiin ja meinasin jäätyä kun erään kaupan myyjä (poika) alkoi puhumaan kaikkea kivaa. Paino sanalla meinasin, sillä nykyään olen jo tottunut siihen että paikalliset eivät tosiaan tarvitse niitä 12 kaljaa voidakseen kehua, puhua tai pyytää ulos. Lähdettyäni Patongilta kävin jälleen Villa Marketin yläkerrassa hieronnassa ja tällä kertaa myös kasvohoidossa. En ole Suomessa käynyt koskaan kasvohoidossa koska ne maksavat maltaita mutta nyt päätin kokeilla ja tykkäsin kyllä paljon. Hieronta on se mitä odotan aina eniten tullessani tänne. Sen jälkeen on vain niin rentoutunut ja hyvä olo. Kävin nappaamassa vielä iltapalaksi sushia, smoothien, hedelmiä ja pähkinöitä ja hyppäsin sänkyyn syömään, röhnöttämään ja katsomaan luontodokkaria joka oli tietysti dupattu thaiksi.

Olenkohan nyt kirjoittanut tarpeeksi pitkästi? Kyllä varmaan. Kello on 22.16 ja lupasin että menisin viimeistään 1o nukkumaan. Aamulla pitää herätä taas ennen 8 ja lähteä töihin eli Saarelle. Kiinnostus 10 mutta tavallaan on kiva mennä takaisin etenkin nyt kun on tutustunut paikallisiin enemmän ja jotta voin sitten ensi viikolla tulla taas takaisin tänne :) nyt taidan mennä nauttimaan ilmastoidusta huoneestani, pehmeästä sängystä ja siitä, että voin nukkua peiton alla koska on niin viileää. Mia kuittaa (ja lupaa laittaa kuvia myöhemmin)

2 kommenttia:

  1. Sun blogi on loistava ! ja oon saanu tästä lisä inspiraatiota lähteä seuraavaksi matkailualalle opiskelemaan ! :) (ps. Autoalaa kohta 3 vuotta takana eikä vois vähempää kiinnostaa)

    VastaaPoista
  2. Hei upeeta! Matkailuala on kyllä ainakin omalla kohdalla ollut täysin nappivalinta :) suosittelen!

    VastaaPoista