torstai 14. huhtikuuta 2011

HAPPY NEW YEAR!

Terveiset tulevaisuudesta ja hyvää uuttavuotta 2555 ;)! Täällä Thaimaassa juhlitaan nyt siis uuttavuotta joka on thaikuille 2555 vuosi ja juhlan nimenä toimii Songkran eli vesijuhla. Juhlintaan kuuluu wikipedian sanoin "riehakas käytös", kasvomaalit/talkit ja ennen kaikkea vesi ja toisten ihmisten kastelu vedellä (vesipyssyt, pullot, ämpärit...). Ajattelin, että ei täällä Saarella varmaan kauheasti juhlita mutta voi miten väärässä olinkaan..

Eilinen aamu käynnistyi rumpujen pärinällä; Songkran on alkanut. Taru kastui ensimmäisenä ja itse kastuin heti Tarun jälkeen mennessäni käymään vessassa. Tämän jälkeen paikalliset kundit hyökkäsivät toimistoomme ja taputtelivat posket ja rintakehän täyteen talkkia (joka tosin karisi aika nopeasti)
Päivän kuluessa eteenpäin huomasimme kaikkien vain juovan kaljaa ja Samppaa (paikallista rommia) meidän istuessa toimistossa, ei sen näin pitäisi mennä! Siispä heti kun saatiin lupa lähteä ja astuimme toimistosta ulos, eräs Rachan kundi raahasi meidät altaan reunalle ja ei varmaan ole vaikeaa arvata miten siinä sitten kävi..
Sieltä meidät löysi Rachalaisten seasta

Lopputulos näytti tältä:
Märkäkö? Ehei..

Ilta jatkui illallisen kautta Buriin jossa päädyttiin istumaan iltaa muutaman meidän asiakaspariskunnan kanssa. Kuulostaa todella sivistyneeltä mutta sitä se ei juurikaan ollut haha. Huumori alkoi loppua siinä vaiheessa kun sain 4 kerran ravintolassa olon aikana jääkylmää vettä niskaan, juuri kun olin ehtinyt vaihtaa puhtaat ja kuivat vaatteet. Noh, kesä kuivattaa! Tutustuttiin myös yhteen ranskalaiseen ja yhteen japanilaiseen jotka asuvat Bangkokissa ja nyt mulla on siis matkaoppaat niille 3 päivälle jotka vietän Bangkokissa ennen Suomeen lähtöä, loistavaa!

Olen nukkunut parina viime yönä hieman parempi tasoisessa bungalowssa jossa on toimiva tuuletin ja jenkkisänky(!!) joten paluu tähän karuakin karumpaan kämppääni oli taas mukava. Vieraina jälleen noin. 2500 muurahaista ja pari liskoa. No, nyt en kyllä saa valittaa vaan pitää ottaa ilo irti näistä viimeisistä öistä jota täällä on jäljellä.

3 kommenttia:

 1. "pari liskoa" ............ yyh

  haha mikä juhla \o/

  VastaaPoista
 2. Moikka,

  Muakin kiinnostais kovasti työskentely ja asuminen Thaimaassa vähän pidempään. Ja muutenkin aihe Thaimaa kiinnostaa aina, joten luin blogin läpi kokonaisuudessaan, oli erittäin mukavaa luettavaa, kiitos! :)

  Lukijana jatkan.. Niin ja Hauskaa Uutta Vuotta sinne! ;)

  VastaaPoista
 3. Nelli joo niinpä :D muistan kun tulin viime kesänä kotiin yöllä ja mun huoneessa oli sikana muurahaisia, aloin vaan itkemään ja olin niin vihainen. Täällä niitä ei enää ees huomaa...

  Jonna: Oi, kiva kuulla! :)

  VastaaPoista