torstai 7. huhtikuuta 2011

Raya Divers harjoittelu info

Ajattelin koota nyt muutamia perusfaktoja tästä harjoittelustani sillä olen saanut kysymyksiä siihen liittyen. Toivottavasti tästä on jotain hyötyä :)
- Olin viime syksynä Kilroyn järjestämillä messuilla Helsingissä jossa juttelin muutaman Raya Diversin työntekijän kanssa. He mainostivat työskentelyä Raya Diversilla lauseella "onhan se ihan mukavaa työskennellä palmujen katveessa". Muuta ei kaivattu, olin myyty!

- Hain Raya Diversille töihin lähettämällä työhakemukseni, CV sekä kuvani nettisivuilta löytyneeseen osoitteeseen. Seuraavana päivänä sain sähköpostin "Tervetuloa!". Nykyisin RD kuitenkin kuulemma haastattelee tulevat harjoittelijat. Mielestäni se on hyvä, sillä olisi hieman vaikeata lähettää joku täältä kotiin JOS nyt sattuisi olemaan todella epäsopiva harjoittelija

- Mielestäni RD harjoittelijalta vaaditaan: paljon huumorintajua, sosiaalisuutta, oma-aloitteisuutta, avarakatseisuutta, englannin kielen taitoa (kaikki muu eduksi! Etenkin saksa ja ranska), iloisuutta ja etenkin asennetta

- Opiskelen matkailua Helmi Liiketalousopistossa yo-pohjaisella matkailulinjalla

- Kouluni kestää 2 vuotta sisältäen tämän harjoittelujakson

- Harjoitteluni kestää 92 päivää (RD ei ota lyhyille harjoittelujaksoille harjoittelijoita)

-Töitä tehdään täällä 6pv viikossa 8-12 tuntia per päivä

- Kaikissa RD kohteissa työnteko on varmasti hyvin erilaista sillä esimerkiksi Phuketin ja meidän Saarelaisten työnteko eroaa hurjasti toisistaan

- Harjoittelu on palkatonta

- Työtehtäviäni ovat mm: toimistotyöt (laskujen avaus ja lisäys, laskuttaminen, puhelimeen vastaus yms.), asiakaspalvelu (asiakkaiden vastaanotto, toimistoon tulevien asiakkaiden "hoito"), sukellusten ja snorklausten myynti, oheistuotteiden myynti (maskit,snorkkelit, vaatteet yms), snorklausoppaana toimiminen, resorttejen kiertely flaijereiden kanssa yms.

- Parasta harjoittelussani on ollut uudet ihmiset, uusi maa ja kulttuuri, vastuu, todella huumorintajuinen työporukka, katsaus täysin erilaiseen työtapaan mihin on tottunut, rentous

- Huonointa harjottelussani on ollut ajottain hyvinkin tylsä ja rauhallinen Saarielämä=ei mitään tekemistä töissä, läheisten ikävöinti (tämä ei ole tosin ollut liian hallitsevaa kiitos facebookin)... (en oikeasti keksi tähän enempää)

- Koulu ei tue harjoitteluani mitenkään rahallisesti

- Asuminen Saarella maksaa 300 euroa kuussa (Phuketissa pääsee puolet halvemmalla) mutta muita kuluja ei ruuan lisäksi ole (ellei tykkää shoppailusta....)

- En ole matkustellut aikaisemmin paljoa mutta olen asunut omillani 1,5 vuotta josta koen olevan todella paljon apua kun joutuu olemaan erossa perheestään

- Ikävöin Suomesta eniten perhettäni, suomalaisia ruokia, liikennettä, asioiden tietynlaista helppoutta

- Töitä on jäljellä vähän yli viikko jonka jälkeen olen viikon lomalla Thaimaassa ja sitten suuntaan Australiaan

- En tiedä vielä mitä teen valmistumisen jälkeen mutta tänne paluu on yksi vaihtoehto

Jos teillä tulee jotain kysyttävää niin kysykää ihmeessä, vastaan mielelläni! Nyt väsyttää sen verran että ajatus pätkii joten parempi luovuttaa ja mennä nukkumaan... öitä!

14 kommenttia:

 1. Kysyisin, että kuinka hyvin ne rayadiversilla vaatii, että ossaa tuota englantia, jos muuten kaikki kriteerit täyttyy?
  Joutuiko sitä käytännössä käyttämään paljon, vai oliko se enempi suomalaisturistien kanssa oleilua?

  VastaaPoista
 2. Itse käytin päivittäin englantia että joo kyllä se on aika oleellinen. Phuketin toimipisteessä voi olla vähän eri juttu kun meriretkilläkin on kuitenkin useampi työntekijä joten sitten voisi passittaa mahdolliset eng. kieliset asiakkaat jollekin toiselle :D mutta ainakin täällä Saarella usein kun olin yksin toimistossa niin kaikki asiakkaat piti hoitaa, joskus yritin vääntää ranskaakin jota en siis itse todellakaan osaa... :D

  VastaaPoista
 3. Marraskuussa lähtö palkattomaan harjotteluun phukettiin ja työviisumi mietityttää? Tarviiko?

  VastaaPoista
 4. Sitä on aika vaikea saada joten sanoisin että ei mutta luonnollisesti et saa sanoa meneväsi töihin. Olet siis "lomalla".

  VastaaPoista
 5. - Asuminen Saarella maksaa 300 euroa kuussa (Phuketissa pääsee puolet halvemmalla) mutta muita kuluja ei ruuan lisäksi ole (ellei tykkää shoppailusta....)

  Mitä on laskettu tuohon 300euroon? :)

  VastaaPoista
 6. Bungalow jossa asuin Saarella maksoi 300 euroa kuussa. Kyseisestä kämpästä löytyi wc, sänky, sähköt ja tuuletin. Eli ei ilmastointia tai lämmintä vettä...

  On myös halvempi vaihtoehto mutta niissä kämpissä ei ole sähköjä 24/7 (eli tuuletinkaan ei toimi...) ja eristykset hieman huonommat eli mm. rottia ja käärmeitä voi pahimmassa tapauksessa päästä sisään

  VastaaPoista
 7. mistä kautta löysit vuokrakämpän thaimaasta?

  VastaaPoista
 8. Raya Diversilla oli aika hyvät tiedot näihin. Raya Yai saarella mahdollisuuksia ei ollut monia ja koko staffi asui bungaloweissa josta mäkin sitten valkkasin omani :) Phuketin päässä staffilla oli laajempi valikoima miten asua, osa vuokrasi porukalla omakotitalon, osa asui ihan hotellissa jne.

  Sehän on hotellille vaan plussaa, jos joku haluaa asua pidempään ja tällöin voi sopia omistajan kanssa pidempiaikaisesta asumisesta ja sen hinnasta. Kaverini Phuketissa maksoi 150 euroa kuussa hotellihuoneesta joka oli tosi kiva ja sisälsi kaikki mukavuudet :)

  En tiedä miten hyvin kämpän järkkääminen onnistuu ennakkoon mutta eihän se haittaa jos pari päivää asuu jossain muualla ja paikanpäältä etsii sitten asunnon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tosi paljon vastauksesta : )

   Poista
 9. Eipä kestä, mielelläni vastailen :)

  VastaaPoista
 10. Hain nyt kans ite tonne rya diversille harjoitteluu, miten sä jaksoit siel 6 päivää viikossa? :D

  VastaaPoista
 11. Kivaa! :) noh, kyllähän se aluksi tuntui aika älyttömältä mutta sitten siihen tottui. Kun ottaa oikean asenteen eli siis sen, että tonne menee suorittamaan työharjoittelua ja töiden teko on pääasia, niin kyllä se sitten on ihan jees. Jos lähtisi asenteella "ihanaa päästä Thaimaahan tekemään kaikkea kivaa!" niin totuus voi iskeä aika kovaa päin näköä kun kaikki aika meneekin melkein töissä :D kannattaa ottaa harjoittelun loppuun muutama viikko lomaa ennen Suomeen palua niin ehtii lomailemaankin :)

  VastaaPoista
 12. Hei. Itse olisin hakemassa kaudelle 2013-2014 töihin raya diversille, eli en hae harjoitteluun. Tiedätkö yhtään kuinka vaikeaa sinne on päästä jos sukeltamisesta ei ole yhtään kokemusta??

  VastaaPoista
 13. Heippa!

  Se riippuu ihan siitä millaista muuta kokemusta sinulla on. Snorklaus? Toimistotyöt? Myynti/markkinointi? Helpoin tapa päästä töihin on suunnata Thaikkuihin, suorittaa RD:n kanssa kursseja DM tai kouluttajaksi asti, tutustua porukkaan ja sitä kautta saada jalka oven väliin. Moni työntekijä on aluksi ollut asiakas :)

  Kurssien suorittaminen vaatii tosin paljon rahaa. Moni RD:n entinen harjoittelija on hakenut töihin harjoittelun jälkeen eikä ole päässyt. Hakijoita on todella paljon. Aina kannattaa kuitenkin yrittää joten tsemppiä! :)

  VastaaPoista