tiistai 10. heinäkuuta 2012

8 viikkoa


Viimeksi kerroin lähtöön olevan 5 kuukautta, nyt siihen on 8 viikkoa. Kummasti aika vain menee, vaikka välillä tuntuu että päivät eivät etenisi yhtään. Pidimme ystäväni kanssa viime sunnuntaina matkapalaverin, jossa kävimme läpi mitä haluamme viiden viikon aikana tehdä. Viisi viikkoa Aasiassa tuntuu ihan ryöstöltä, kun viimeksi siellä sai viettää viisi kuukautta. Toisaalta, onhan viisi viikkoa parempi kuin se yleinen kaksi viikkoinen jonka monet perheet Thaimaassa viettävät.

Matkasuunnitelmamme on seuraavanlainen: Helsinki-->Bangkok-->Koh Samui/Koh Tao/ Koh Phangan-->Bangkok-->Pattaya-->Bangkok-->Singapore-->Bangkok-->?--->Helsinki

Olemme suunnitelleet reissun niin, että muutoksia on helppo tehdä. Mielestäni reppureissatessa on turha miettiä suunnitelmia päivän tarkkuudella. Tarkoituksena on mennä ihan fiiliksen ja etenkin SÄÄN pohjalta. Syys/lokakuu ei tosiaan ole se ihanteellisin aika matkustaa Thaimaahan sillä esimerkiksi Koh Samuilla sadekausi alkaa lokakuussa. Toisaalta säästä ei voi ikinä tietää. Vuosi sitten Raya Yailla satoi muistaakseni maaliskuussa kaksi viikkoa putkeen jonka jälkeen sää oli jälleen totaalisen kaunista toukokuuhun asti. Siksipä olemme päättäneet, että mikäli näyttää siltä että jäämme sateen keskelle jumiin, vaihdamme paikkaa. Varasuunnitelmana on Bali, jossa taas syys/lokakuussa sateet ovat vähäisiä.

Singapore valittiin kohteeksi siksi, etä meidän tulisi joka tapauksessa poistua maasta. Thaimaassa saa oleskella ilman viisumia 30 päivää ja meidän matkamme kokonaiskesto ylittää tämän. Viisumin olisi tietysti voinut taas hankkia mutta jotenkin kaikki siihen liittyvä säätö ei huvita. Olen kuullut myös huhuja siitä, että viisumia on vaikeampi saada mikäli passista löytyy jo edellisiä viisumia Thaimaahan. Omasta passista niitä löytyy muutama mutta mene ja tiedä sitten mikä taas on totuus... Singapore valittiin myös siksi, että CouchSurfingin kautta tapaamani Ken asuu siellä ja lupasi mieluusti majottaa meidät ja näyttää kaupunkia. Singaporen hintataso varmasti hirvittää Thaimaan jälkeen, joten siksi aiomme tehdä suhteellisen pikaisen vierailun ja viipyä muutaman päivän.

Reissun loppuosa on vielä täysin auki ja päätimme sen sellaisena pitääkin. Katsoo sitten tarkemmin mihin sitä oikeen haluaisi lähteä :) Olen super innoissani että pääsen jälleen lähtemään ja vielä sellaisen henkilön kanssa, joka ei ole ennen Aasiassa ollut. Tällä kertaa saan myös oikeasti lomailla koko tuon ajan ja tehdä juuri sitä mitä huvittaa. Todennäköisesti siis seisoa vedessä, katsoa kukkuloita ja palmuja, tuntea pienen tuulenvireen kasvoilla ja todeta, miten ihanaa onkaan olla taas täällä.2 kommenttia:

  1. Hei, osaatko sanoa yhtään phuketin asuntojen vuokra hintaluokkaa? tai jos haluaa asua vähänkään laadukkaammassa asunnossa? : )

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Mun kaveri asui Chalongissa tosi kivassa hotellihuoneessa missä oli telkkari, ilmastointi, iso sänky, iso kylppäri, lämmin vesi, parveke yms. ja maksoi siitä 150 euroa kuussa. Ei siis todellakaan paha! Lisäksi jos on isompi porukka niin voi vuokrata jonkun ihan kunnon talon eikä silloinkaan hinta huimaa päätä :)

    VastaaPoista