sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Apua

Miten levällään elämä voikaan olla, kirjaimellisesti? Olen asunut heinäkuun Espoossa porukoiden lomaillessa ja samalla säästänyt extraa, kun ei ole tarvinnut maksaa vuokraa. Tällä hetkellä tavaroitani on siis kolmessa paikassa; Espoossa, Vuosaaressa ja poikaystäväni luona Herttoniemessä. Tietysti kaikki tavarat ovat väärissä paikoissa ja esimerkiksi passi jota tarvitsisin moneen asiaan (kuten tarkistaakseni milloin se vanhenee) on luonnollisesti Vuosaaressa. Huomasin myös, että kuvallinen henkilökorttini ja Visa Electron vanhenevat ensi vuoden alussa eli kaikki nämä olisi uusittava kuudessa viikossa. Siinä kaikki? Oi, ei toki. Lukekaa ja kauhistukaa....

- Viisumi (passikuvat viisumia varten, kopioiden otto, tilitietojen tulostus, hakemuksen täyttö, työajalla kiikutus suurlähetystöön ja toive, että sen saa)
- Lääkäri x miljoona (esimerkiksi lempparini hammaslääkäri ja jälleen kerran viisurin poisto, NOUU)
- Reseptien tarkistus ja lääkkeiden hamstraus (esim maitohappobakteerit)
- Tavaroiden läpi käyminen, pakkaaminen ja siirtäminen porukoiden luokse
- Puhelimen vaihto
- Salijäsenyyden irtisanominen
- Muuttoilmoitus/postin ohjaus
- Kelalle ilmoitus (tästä puhuu moni netissä, eli jos on pidemmän aikaa pois Suomesta tulisi kelalle ilmoittaa siitä....)
- Pakkauslistan teko
- Matkavakuutus

Tässä vain ne jotka tulevat ensimmäisenä mieleen, eli todennäköisesti vielä puolet tulee lisää. Ei voi kyllä sanoa että tulisi tylsät kuusi viikkoa. Tietysti oman haastavuutensa tuo myös se, että kun tekee töitä 40 tuntia viikossa virastoaikana (9-17) joutuu tietyt asiat hoitamaan työajalla ja siitäpäs tulee varmasti mukavaa säätämistä. Ah, haasteita! Ettei vain kävisi aika pitkäksi... :)

5 kommenttia:

 1. saako kysyä miten pitkäksi aikaa olet nyt lähdössä thaimaahan? Ilmeisesti sait töitä sieltä? :)

  VastaaPoista
 2. Joo! Enkä itseasiassa tiedä kauan olen... :D Ilmeisesti vähintään high seasonin mutta jos hommat menee hyvin niin pidempäänkin :)

  VastaaPoista
 3. Törmäsin blogiisi kun yritin etsiä työharjoittelublogeja Thaimaasta ja luin tämän kokonaan läpi tässä iltani ratoksi :)

  Ja nyt jännittää sun puolesta, että minne oikein meet?!!! :D Toivottavasti lisää infoa tulee pian.

  Itse lähden lokakuussa 7 kk työharjoitteluun Koh Changille hotelliin eli omat lähtövalmistelut ovat käynnissä pikkuhiljaa. 10 viikkoa vielä Suomessa, mutta koulu alkaa kohta niin tietää, että kiire tulee vaikka miten päin olisi.

  Jään mielenkiinnolla odottamaan minne menet ja mitä tuut tekemään! :)

  VastaaPoista
 4. Hei loistavaa! Menin heti tsekkaamaan sun blogin ja sieltäpä löytyi kivasti muistoja herättäviä postauksia esim juurikin tuosta viisumin ihanasta hakemisesta.... :D Meillähän on sitten aika sama tilanne, täytyykin jäädä seuraamaan sun blogia. On aina mielenkiintoista lukea miten muilla nuorilla suomalaisilla menee Thaimaassa :)

  VastaaPoista
 5. Hoho! Ja meikä kytistelee sitten sun blogia vuorostaan =)

  Ja on tällainen kyllä sen verran suuri kokemus omassa elämässä, ettei vertaistukea voi koskaan olla liikaa!

  VastaaPoista