lauantai 15. syyskuuta 2012

Koh Samui lempparitKuten mainitsin viime postauksessani, meillä oli Aidan kanssa jo muutaman päivän jälkeen sellainen olo, että matkaa voisi jo jatkaa. Todettuamme kuitenkin, että täällä nyt ollaan pari viikkoa, niin yllättäen aloimmekin saada paikasta enemmän irti. Meille on muodostunut jo lempparipaikat jotka ajattelin jakaa tässä teidän kanssanne:

1.       The Wave

Australialaisen omistama ravintola Chawengin rauhallisemmassa päässä. Ravintola tarjoaa niin thaikku- kuin länkkäriruokaakin. Paikka on todella rento, henkilökunta ystävällistä ja hinnat ovat edullisimmasta päästä. Plussaa hauskaasta sisustuksesta; ravintolan yksi seinä on kokonaan peitetty kirjahyllyillä joka on täynnä kirjoja ja päästäkseen vessaan tulee työntää yksi ”hylly” auki ikään kuin elokuvissa oleva salaovi.

2.       The Islander

Chawengin vilkkaassa päässä sijaitseva ravintola, jonka ruokalista on ihan mieletön. On thaikkuruokaa, pizzaa, pastaa, tortilloja, hampurilaisia, ribsejä yms yms. Täällä ollaan syöty molempien mielestä reissun tähän asti paras ruoka; Chicken with garlic and pepper. Kyseinen ruoka oli lempparini jo viime vuonna mutta täällä se on todella hyvin tehty.  Hinta on 100baht plus riisi 20 baht joten hinnat ei todellakaan huimaa päätä (100baht=n. 2,50 euroa). Plussaa sijainnista, sillä Islanderistä pääsee kätevästi suoraan Arkiin

3.       Ark bar

Löysimme vihdoin yöelämän keskuksen Samuilta! Nähtiin itse asiassa sattumalta telkkarista mainos Ark barista ja meno näytti niin hyvältä, että päätettiin mennä tsekkaamaan paikka itse. Mentiin paikalle keskiviikkona jolloin Arkissa oli beachpartyt ja meno oli tosiaan sen mukainen. Paikka on ihan VALTAVA ja se sisältää muutaman uima-altaan, pari eri jättikokoista baaria ja tietysti thaikkutyyliin kymmeniä aurinkotuoleja suoraan rannalla jossa ihmiset hengailevat. Paikalla oli tosi paljon nuoria ympäri maailmaa ja illan kruunasi rannalla esitetty tulishow joka on perinteinen thaimaalainen tapa.

4.       The Swing

Swingi sijaitsee Lamai beachilla ja baarin erikoisuutena on nimensä mukaisesti keinut jotka ympäröivät baaritiskiä. Swing on iso baari sisältäen pari bilispöytää, jättikokoisen baaritiskin keinuineen ja paljon pöytiä. Ranta on Arkin tyylisesti täynnä aurinkotuoleja ja tulishow esitetään veden rajassa. Swingissä on hieman vähemmän porukkaa kuin Arkissa mutta se on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Plussaa todella laajasta drinkkivalikoimasta josta löytyy paljon alkoholittomia drinkkejä. Lempparini on ehdottomasti Banana Colada.

5.       Andaman (tarkemmin en nimeä valitettavasti muista, kyltissä kuitenkin Australian kartta)
Chawengin rauhallisemmassa päässä sijaitseva ravintola, jonka ruoka on hyvää. Syy miksi tänne kannattaa tulla, on kuitenkin ehdottomasti Bananapancakes & Coconutshake. Molemmat on superhyviä jälkiruokia! Henkilökunta on ystävällistä ja todella palvelualtista. Paikan sisustuksena toimii lukuisat viinipullot joita ravintolaa ympäröivät hyllyt ovat täynnä.


6.       ”Best pancakes in Asia”

Thaimaassa näkee kaduilla paljon ruokakärryjä, joissa myydään ruoka-annoksia, hedelmiä, shakeja yms. Itse suhtaudun hieman varauksella kärryruokiin vaikka yleisesti ottaen ne ovat ihan turvallisia ja ruokaa saa todella halvalla ja se on kaiken lisäksi hyvää.  Me kokeiltiin eilen banaanipannukakkuja tällaisesta kärrystä, joka nimesi itsensä otsikon mukaisesti. Kyseessä oli ehkä enemmän letut kuin pannukakut mutta uskomattoman maukasta se oli silti. Päälle nutellaa ja vola! Hintaa tuli 45 bahtia ravintoloissa olevan 100-150 bahtin sijaan.

Omaat lempparit löytyvät tietysti vain kokeilemalla, joten aina kannattaa rohkeasti suunnata uusiin paikkoihin. Me ollaan toki syöty ja käyty muissakin paikoissa mutta yllä olevat ovat muodostuneet ehdottomiksi lemppareiksi ja suosittelen kyllä käymään jos Samuille eksyy!

Vime päivät ovat kuluneet kahden jenkin, Ryanin ja Evanin, kanssa jotka tavattiin keskiviikkona Arkissa. Evan toimii sijoituspankkiirina ja Ryan työskentelee ostajana firmalle, joka ostaa kemikaalit moniin tuotteisiin kuten Tigi, Pepsodent, Venus jne. Kuulostaa todella kypsältä ja sivistyneeltä mutta kyseiset pojat olivat ihan mielettömiä enkä ole aikoihin nauranut niin paljoa. Mielestäni matkustelussa on parasta juuri se, kun tapaa uusia ihmisiä. Tätä kautta oppii myös paljon itsestään ja siitä millaisena muut ihmiset sinut näkevät.  Ryanin ja Evanin kommenteista päätellen voisin kuvailla itseäni todella hölmöksi, hauskaksi, karhuja pelkääväksi, hyväksi ihmiseksi jolla on mitä oudoimpia ja hauskimpia tarinoita kerrottavana. Ei mielestäni huono luonnekuvaus? ;)

 Eilen vietettiin jälleen koko ilta yhdessä Swingissä, jonka jälleen päätettiin (jälleen) lähteä Chawengille klo 1 yöllä etsimään pannukakkuja kaatosateessa. Tämän jälkeen mentiin vielä Soloon (yökerho Chawengilla, The Islanderin vieressä) näyttämään parhaat tanssimoovimme. Pojat lähtivät tänään kohti Bangkokia ja me jäätiin univelkaisina Aidan kanssa vielä tänne. Olen todella iloinen, että tavattiin pojat sillä harvoin tapaa noin hauskoja persoonia. Lempparini oli Ryanin tarina siitä, miten hän oli 6 vuotta sitten erään tapahtuman juontajana. Tapahtuman yleisö koostui lähinnä tummista ja Ryanin oli tarkoituksena nousta lavalle esittelemään Wiz Khalifa, joka esiintyisi seuraavaksi. Ryanilla ei ollut tietokaan kuka kyseinen esiintyjä on, ja niinpä tuo aasialainen raukkaparka kiipesi lavalle ja heitti yleisölle ”hey alll…. whats upppppp?”. Voitte kuvitella sen, miten yleisö oli Ryania katsonut :D tarina onneksi päättyi onnellisesti ja Wiz tuli lavalle heittäen Ryanille yläfemmat.  Juuri nämä tällaiset tarinat ovat sellaisia, jotka jäätävät mieleen samoin kuin henkilöt jotka ne ovat kertoneet. Ihan huippua sanoisin :)

1 kommentti:

  1. Kannattaa suosia noita kärryjä esim Banana pancakea ostaessa, niille voi vielä yleensä esittää jotain toiveita.
    Esim mun mielestä se Banana pancake suklaalla oli iha törkeen makee, niin otin sitte pineapple pancaken ja pyysin saada vaniljaa siihen päälle, hinta oli sama ja oli hyvää mutta ei liian makeaa !

    Ja fruit-smoothiet toimii kans, nää heittää vaa tuoreita hedelmiä sinne ja jäätä perään, kyllä maistuu ja ei taatusti oo lisä-aineita ! Makukokemus on aika fresh ja jopa aika yllättävä :)

    VastaaPoista